Ashtanga maand

Ashtanga Intensieve maand

Van zaterdag 13 januari 2018 t/m zaterdag 10 februari 2018

Ben je ondertussen enorm nieuwsgierig geworden naar Mysore, zou je dolgraag een start willen maken met jouw eigen practice onder begeleiding of wil je juist jouw eigen practice uitbreiden? Dat kan! De Intensieve Asthanga maand komt er weer aan! Afgelopen jaar hebben we de allereerste maand gehad in juni. Ongelooflijk gaaf om te zien wat een maand kan doen. Natuurlijk interessant dat er fysieke verschillen zijn tussen de eerste en de laatste dag, maar vooral de focus, de ademhaling en de rust die te zien was in de zaal, richting het einde van de maand. Prachtig! Vandaar dat er een tweede maand aankomt.

Mysore
Tijdens Mysore volg je de vaste serie van Ashtanga, maar in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent. Je bouwt je eigen practice op, door te blijven herhalen. Je start met de zonnegroeten, gevolgd door de staande- en zittende serie. Steeds komt er weer een houding bij, wanneer je er klaar voor bent. Je kunt er gewoon een papiertje bijhouden met de houdingen van de serie, hoe vaker je de serie volgt, hoe minder je het papier nodig hebt. Een prachtige manier om helemaal in de flow te komen, door het volgen van je ademhaling. Daarbij krijg je nog wel steeds feedback en mogelijke correcties van de docent. Je kunt op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 06:00 – 08:00 uur ’s ochtends komen voor jouw practice.

De Ashtanga les
Bij de Ashtanga les volg je ook deze vaste sequence, de Primary Series. Een reeks staande houdingen, gevolgd door de zittende serie die vloeiend in elkaar overgaan door middel van vinyasa’s. Gedurende 5 ademhalingen blijf je in iedere houdingen, zo volg je de hele les je ademhaling en dus 1 vast ritme. In de les geeft de docent het ritme aan en kan het zomaar zijn dat dit net iets langzamer of sneller is dan je eigen ritme. Het voordeel is, dat de docent aangeeft wat de volgende houding is 🙂

Voor wie?
Nou…eigenlijk voor iedereen die het interessant vindt!! Wanneer je nieuwsgierig bent naar Mysore, dan is dit de perfecte kans, want met deze maand probeer je zowel je eigen practice uit als de lessen onder begeleiding. En hierbij neem je er echt de tijd voor om te voelen en te ervaren of het (voor nu) bij je past.
Heb je juist al een tijdje of jaren ervaring met Ashtanga? Ook dan is het een gave toevoeging om verder te komen met je eigen practice of bijvoorbeeld meer te richten op de sprongen, of pranayama of verdieping te zoeken in de yoga filosofie.

Wanneer
Van 13 januari t/m 10 februari 2018.
Op zaterdag 13 januari starten we om 08:15 uur met een Ashtanga les, gevolgd door een meeting met z’n allen waarbij we nog wat extra uitleg geven over de maand en Ashtanga en daarna nog een persoonlijke intake. We bespreken dan waar je de eerste keer start (en stopt) tijdens Mysore, mogelijke fysieke klachten en aanvullingen voor jou persoonlijk. Rond 10:30 uur ben je de eerste zaterdag weer klaar en kun je je klaarmaken voor de allereerste week:

Maandag         06:00-08:15   MYSORE
Woensdag       06:00-08:15  MYSORE
Donderdag     18:30-19:45    ASHTANGA LES
Vrijdag            06:00-08:15   MYSORE
Zaterdag         08:30-10:15    ASHTANGA LES (week 1 & 2 Ashtanga + meditatie / week 3 & 4 de Full Primary Series)

Zo zal het programma eruit zien tot en met de allerlaatste les op zaterdagochtend 10 februari. Kun je een keer niet, dan kun je je aanmelden voor de reguliere Ashtanga les op dinsdagavond 20:00-21:15 uur.

Kosten
€ 75,- voor de gehele maand.
Kun je niet de gehele maand? Deze keer kun je ook de lessen los boeken via momoyoga, omdat het in het reguliere rooster staat.

En….een super leuke, gezonde en handige aanvulling is de mogelijkheid om ook je ontbijt mee te nemen direct na je practice! Je kunt per week kiezen of en wanneer je een ontbijt mee zou willen nemen met de keuze uit:
* Huisgemaakte sap van groente en fuit & een stuk veganistische brownie    € 6,50
* Een havermoutshake met raw cacao, banaan en peer    € 4,50
Deze ontbijtjes komen van Bhalu!

Aanmelden?
Als je nog vragen hebt over de maand, mail of bel me gerust! Voor meer informatie of het aanmelden voor deze maand: metlisanne@gmail.com / 06-12903889
Op zaterdag 13 januari bespreken we hoe de maand verder gaat verlopen, jouw persoonlijke proces en komt er een inschrijfformulier voor de ontbijtjes.

Note:
Heb je een onbeperkt abonnement? Dan kun je dus aan alle lessen deelnemen! Laat ons wel even weten wanneer je erbij bent.