Yogastijlen

Verschillende Yogastijlen

Ben je op zoek naar een yogales in Nijmegen? Yogastudio Met Lisanne biedt verschillende yogastijlen aan, in het centrum van Nijmegen! Kies voor Vinyasa yoga (Basic Flow & Strong Flow) wanneer je op zoek bent naar een actieve en dynamische vorm. Ashtanga yoga is ook een dynamische yogastijl, maar gericht op een vaste serie staande en zittende houdingen. Ben je meer op zoek naar een ontspannen en meditatieve vorm, dan is Yin yoga een goede keuze. Een combinatie van beide yogastijlen is Yin-Yang, waarbij flow wordt afgewisseld met ontspanning. Informatie over de verschillende yogastijlen:

Vinyasa
Tijdens deze flow zijn de ademhaling en een beweging aan elkaar gekoppeld. Houdingen lopen vloeiend in elkaar over; als een meditatie in beweging. Daarnaast blijf je soms langer in houdingen, waarbij het ritme van je ademhaling zorgt voor de voortzetting van de flow.
Vinyasa Yoga is onderverdeeld in twee niveau’s:
– Vinyasa Basic: geschikt voor iedereen, inclusief beginners
– Strong Vinyasa: geschikt voor gevorderden

Yin
Tijdens deze vorm van yoga blijf je langdurig in dezelfde houding, gedurende 3-5 minuten. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam; zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Een rustige vorm van yoga, waarbij aandacht wordt besteed aan de intentie van de houding, de ontspanning en een mogelijke focus tijdens de pose.
Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding en meerdere lagen. Doordat je langdurig in 1 houding blijft, kan het zijn dat je afkoelt.

Yin-Yang
Een combinatie van dynamische bewegingen (kracht – Yang) en langdurig in houdingen blijven (ontspanning – Yin). Tussen de poses zal een rustige flow plaatsvinden; een vloeiende en neutraliserende overgang van houding naar houding. Een mooie balans tussen aanspanning en ontspanning – tussen lichaam en geest.

Ashtanga
Bij Ashtanga yoga volg je een vaste sequence, de Primary Series. Een vaste reeks staande houdingen, gevolgd door de zittende serie die vloeiend in elkaar overgaan door middel van vinyasa’s. Gedurende 5 ademhalingen blijf je in iedere houdingen, zo volg je de hele les je ademhaling en dus 1 vast ritme.
Is het de allereerste keer dat je een yogales komt volgen? Dan raad ik je aan eerst een keer een Vinyasa Basic of Yin-Yang les te volgen.

Mysore
Tijdens Mysore volg je de vaste serie van Ashtanga, maar in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent. Je bouwt je eigen practice op, door te blijven herhalen. Je start met de zonnegroeten, gevolgd door de staande- en zittende serie. Steeds komt er weer een houding bij, wanneer je er klaar voor bent. Een prachtige manier om helemaal in de flow te komen, door het volgen van je ademhaling. Daarbij krijg je nog wel steeds feedback en mogelijke correcties van de docent.
Mysore kun je volgen op de maandag-, woensdag-, en vrijdagochtend tussen 6:00-8:00 uur. Belangrijk om even contact met ons op te nemen, voordat je je inschrijft. Zo hebben wij (Oskar & Lisanne) een beeld van je ervaring met (Ashtanga) yoga en kunnen wij je optimaal begeleiden. Mysore kun je gewoon volgen met je rittenkaart of abonnement.
Wil je het uitproberen? Binnenkort komt er een Intensieve Ashtanga maand, inclusief Mysore! Voor meer informatie: Intensieve Ashtanga maand

Inschrijven?

Wil je je aanmelden voor een proefles of meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust contact met me op:
Lisanne Jansen
metlisanne@gmail.com
06-12903889